Pagina's

dinsdag 14 maart 2017

Marya Albrecht

Marya Albrecht schilderij restauratie -gespecialiseerd in oude meesters

Marya Albrecht (1988) is een gedreven schilderijenrestaurator en eigenaar van Atelier Albrecht. Naast een BA in kunstgeschiedenis bezit zij een MA en Professioneel Doctoraat in Conservering en Restauratie van Schilderijen. Tijdens deze opleiding heeft zij bij verschillende toonaangevende instituten stage gelopen. Dit zijn Stichting Restauratieatelier Limburg te Maastricht, het Mauritshuis te Den Haag en het Prado in Madrid. De schilderijen dateren van de 15e tot en met de 18e eeuw. De kennis die is opgedaan tijdens de opleiding wordt bijgehouden door regelmatig symposia en conferenties te bezoeken.

Momenteel is Marya werkzaam bij het Mauritshuis waar ze betrokken is bij het onderzoek naar de schildertechnieken en materiaalgebruik van Jan Steen. In het Gemeente Museum Den Haag heeft ze drie schilderijen van Bart van der Leck onderzocht op schildertechniek. Dit is gepubliceerd in een artikel in de catalogus bij de tentoonstelling 'Mondriaan en Bart van der Leck - op zoek naar een nieuwe kunst'. De tentoonstelling loopt van 12 Februari tot en met 21 mei 2017. De tentoonstelling werd geopend door Koning Willem Alexander. De tentoonstelling is de eerste in het kader van 100 jaar De Stijl. Dit wordt gevierd het hele jaar door in verschillende musea in Nederland.

Daarnaast werkt Marya als freelance schilderij restaurator waar zij naast de oude meesters samen met Marjan de Visser restauratieprojecten van hedendaagse kunst aanpakt. De kunstenaar Constant kreeg in twee musea gelijktijdig een overzicht tentoonstelling van mei tot en met september 2016. In het Cobra Museum onder de titel Ruimte + Kleur en in het Haags Gemeente Museum onder de titel Constant New Babylon - aan ons de vrijheid. Voor beide tentoonstellingen conserveerde Marya Albrecht samen met Marjan de Visser vijftien schilderijen. Een ander restauratieproject van negenenveertig schilderijen van Ferdinand Erfmann. Museum More opende het jaar 2016 met een solo presentatie van Erfmann die duurde van van 31 januari tot 31 mei. De schilderijen die voor restauratie in het atelier kwamen waren afkomstig uit twee collecties: het Stedelijk Museum Schiedam en de Kuntstuitleen Rotterdam.


Atelier Albrecht is gevestigd in Den Haag, maar ook beschikbaar voor werk op locatie in heel Nederland.
conservering en restauratie project
Ferdinand Erfmann
voor Museum More
in 2015-2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten