Pagina's

donderdag 13 maart 2014

Lam Gods Gent

De FACULTEIT DER GEESTESWETENSCHAPPEN aan de UVA, Opleiding Conservering en restauratie van cultureel erfgoed heeft een afdeling voor Permanente Educatie. De afdeling organiseerde op 7 maart 2014 een excursie naar Gent, op zoek naar het Lam Gods.

Anne van Grevenstein was onze gids door 't mooie Gent. Net als het Lam Gods was Anne zeer inspirerend. Ze vertolkte de problematiek achter deze complexe restauratie vanuit haar restauratie expertise maar haar woorden waren doordrenkt van een diep gewortelde liefde voor de kunst.
kopie van het retabel in de Vijd Familiekapel


Momenteel wordt de restauratie aan dit interessante object uitgevoerd door medewerkers van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK), Brussel. Zie ook: http://closertovaneyck.kikirpa.be/. Het restauratieteam laat zich bijstaan door een internationaal team van experts. Samen werken ze aan een van de meest spraakmakende restauraties uit deze tijd. Anne van Grevenstein is momenteel als adviseur van “De Kerkfabriek” bij deze restauratie betrokken.
lunch en lezing in het seminar 'om de hoek' 

rondleiding in de tentoonstelling in het Caermersklooster door Anne van Grevenstein

Martin Bijl bekijkt een foto gemaakt met infraroodreflectografieDe dag werd afgesloten  met een rondleiding aan het open atelier in het  Museum voor Schone Kunsten en discussie over de restauratie.

op zoek naar een terrasje na afloop, van links naar rechts: Josien van der Werf, Susan Smelt en Kathrin Kirsch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten